تفاوت رشته فناوری اطلاعات و علوم كامپیوتر
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

  رشته ی مهندسی فناوری اطلاعات (IT) :

رشته مهندسی فناوری اطلاعات یکی از جدیدترین رشته های دانشگاهی در ایران است. این رشته در سال 81 مورد پذیرش وزارت علوم قرار گرفت.
دروس مقطع کارشناسی بسیار شبیه به دروس رشته کامپیوتر است و تقریبا دروس اصلی آن با دروس گرایش نرم افزار مهندسی کامپیوتر یکسان است ولی دروس تخصصی و اختیاری آن تقریبا به طور کامل با آن متفاوت است. مجموع واحد هایی که دانشجو برای اخذ مدرک لیسانس باید بگذراند 149 واحد است.
_ دروس پایه و عمومی :
مجموعا شامل 41 واحد است. 20 واحد عمومی و 21 واحد پایه. دروسی مانند ریاضی ۱ , فیزیک۱ و ... جزو دروس پایه این رشته است و دروس عمومی آن شبیه سایر رشته های دانشگاهی شامل دروسی مانند معارف, انقلاب, فارسی عمومی و... است.
_ دروس اصلی :
مجموعا شامل 62 واحد است و در کل تنها در چهار درس (شبکه های کامپیوتری 2 , اقتصاد مهندسی , آز شبکه و مبانی الکترونیک دیجیتال ) یعنی 10 واحد با دروس اصلی رشته مهندسی کامپیوتر فرق دارد.

_ دروس تخصصی : مجموعا شامل 31 واحد است که بطور کامل با دروس تخصی رشته مهندسی کامپیوتر متفاوت است.

_دروس اختیاری :
دروس اختیاری دروسی است که دانشجو باید از میان آنها به دلخواه 5 درس یعنی 15 واحد را انتخاب کند. از میان این دروس درس هایی ما نند" گرافیک و خبره "به دانشجویان رشته نرم افزار نیز ارائه می شود.

_لیست طبقه بندی شده دانشگاه شریف:
لیست دروسی که دانشگاه شریف ارائه می کند کمی متفاوت است و به جای 149 واحد 140 واحد است.

_ نمونه ای از چارت دروس دانشگاه شریف :
در جستجویی که در گوگل انجام دادم توانستم در وبلاگی چارت دروسی را دانشگاه شریف برای مهندسی IT ارائه می کند را بدست بیاورم. نکته جالب اینکه لیست نام بعضی از دروس این چارت با لیست ارائه شده از وزارت علوم کمی متفاوت است.

ترم ۱: زبان مقدماتی - برنامه مقدماتی - کارگاه کامپیوتر - ریاضی ۱- فیزیک۱ - گرافیک مهندسی - کارگاه عمومی- تربیت ۱
ترم۲ : زبان متمم - ساختمان گسسته- مدارمنطقی- ریاضی ۲-فیزیک ۲- آز فیزیک۲- عمومی- تربیت ۲
ترم ۳ : زبان تخصصی - برنامه نویسی شی گرا-آز مدار منطقی- ساختار- معادلات - ادبیات - عمومی
ترم۴ : ارائه مطالب - ساختمان داده - طراحی سیستمهای دیجیتال- آز طراحی دیجیتال- ریاضیات مهندسی- مدار الکتریکی - عمومی
ترم ۵: نظریه زبان ها و ماشین ها- تحلیل الگوریتم ها- آمار و احتمال مهندسی- معماری کامپیوتر- محاسبات عددی- الکترونیک دیجیتال
ترم ۶: تحلیل و طراحی سیستم ها-پایگاه داده ها- مهندسی IT- سیگنال ها و سیستم ها- سیستم عامل- عمومی - آز معماری- آز دیجیتال
ترم ۷: مهندسی نرم افزار - مدیریت پروژه-سیستم های چند رسانه ای- شبکه های کامپیوتری- اختیاری- عمومی - کارآموزی
ترم ۸: برنامه ریزی و مدیریت استراتژیک -خدمات الکترونیکی - مهندسی اینترنت- امنیت داده و شبکه- آز شبکه - اختیاری- پروژه- عمومی


IT رشته خوبیه چون تو ایران تازه اومده به همین خاطر خیلی سراغش نمیرن ولی آیندش عالیه چون مدرک دار کمه و موقعیت شغلیش زیاد.


------------------------------------------------------------------------------

رشته ی علوم کامپیوتر:
علوم‌ کامپیوتر پل‌ ارتباطی‌ دانش‌ کامپیوتر و ریاضی‌ است‌ و مهمترین‌ هدف‌ آن‌ دست‌یابی‌ به‌ بهترین‌ الگوریتم‌های‌ موجود (روش‌های‌ حل‌ مسأله‌) در کمترین‌ زمان‌ و با کمترین‌ خطا و بیشترین‌ دقت‌ است.
به‌ عبارت‌ دیگر هدف‌ این‌ رشته‌ تربیت‌ گروهی‌ متخصص‌ کامپیوتر است‌ که‌ با دید ریاضی‌تر و منطقی‌تر به‌ حل‌ مسائل‌ مطرح‌ شده‌ در علوم‌ کامپیوتر یا ریاضی‌ بپردازند.
این‌ رشته‌ در مقطع‌ کارشناسی‌ دارای‌ چهار گرایش‌ محاسبات‌ علمی ‌، نظریه‌ الگوریتم‌ها ، سخت‌افزار‌ ، سیستم‌های‌ اطلاعاتی‌ است‌.

دروس گرایش محاسبات علمی در زمینه برنامه‌ریزی خطی ، غیرخطی ، آنالیز عددی و نرم‌افزار در ریاضی است ؛ یعنی در این گرایش کاربرد ریاضیات در کامپیوتر مطالعه می‌شود

گرایش نظریه الگوریتم‌ها به بررسی راه‌های مختلف حل مسیله به یاری روش‌های بهینه‌تر ، سریعتر و بهتر می‌پردازد . به عبارت دیگر هدف این گرایش پیاده‌سازی و بهینه کردن الگوریتم است.

در گرایش سخت‌افزار نیز معماری یا ساختار کامپیوتر مطالعه می‌شود.

و گرایش سیستم‌های اطلاعاتی نیز به مدیریت پروژه‌های نرم‌افزاری و سیستم‌های اطلاعاتی می‌پردازد.

گفتنی‌ است‌ که‌ تفاوت‌ این‌ رشته‌ با مهندسی‌ کامپیوتر گرایش‌ نرم‌افزار در این‌ است‌ که‌ رشته‌ علوم‌ کامپیوتر برخلاف‌ مهندسی کامپیوتر فاقد دروس‌ آزمایشگاهی‌ و کارگاهی‌ است‌ و بیشتر جنبه‌ تحقیقات‌ نظری‌ دارد.

توانایی‌های‌ لازم ‌:
تسلط‌ و علاقه‌ به‌ ریاضیات‌ شرط‌ اول‌ موفقیت‌ در رشته‌ علوم‌ کامپیوتر است‌ و دانشجوی‌ این‌ رشته‌ باید بتواند با استدلال‌ ریاضی‌ با مسائل‌ برخورد نماید. در ضمن‌ باید اطلاعات‌ عمومی‌ خوبی‌ داشته‌ و حتی‌ پس‌ از فارغ‌التحصیلی‌ به‌ مطالعه‌ و تحقیق‌ پشت‌ نکند چون‌ در طی‌ تحصیل‌ تنها اطلاعات‌ پایه‌ای‌ و کلی‌ را فرا می‌گیرد و برای‌ حضور در بازار کار باید خود تلاش‌ کند و اهل‌ مطالعه‌ و تحقیق‌ باشد.

موقعیت‌ شغلی‌ در ایران ‌:
موقعیت‌های‌ شغلی‌ فارغ‌التحصیل‌ علوم‌ کامپیوتر شباهت‌ بسیاری‌ با مهندسی‌ کامپیوتر گرایش‌ نرم‌افزار دارد اما در کل‌ نقش‌ فارغ‌التحصیل‌ این‌ رشته‌ به‌ عنوان‌ مدیر و هماهنگ‌ کننده‌ بسیار مهم‌ و قابل‌ توجه‌ است‌. فردی‌ که‌ مسئول‌ انتخاب‌ راه‌حل‌ مسائل‌ و حل‌ آنها همچنین‌ تقسیم‌ الگوریتم‌ها در بین‌ مهندسین‌ نرم‌افزار و در انتها جمع‌ کردن‌ قسمت‌های‌ توزیع‌ شده‌ می‌باشد.

درس‌های‌ این‌ رشته‌ در طول‌ تحصیل ‌:
دروس‌ اصلی‌ و تخصصی‌ مشترک‌ در گرایش‌های مختلف علوم کامپیوتر :
ریاضی‌ عمومی‌ ، فیزیک‌ پایه ‌، آمار و احتمال‌، اصول‌ کامپیوتر ، اصول‌ سیستم‌های‌ کامپیوتری‌ ، جبر خطی‌ عددی ‌، ریاضیات‌ گسسته‌ ، آنالیز عددی ‌، ساختمان‌ داده‌ها و الگوریتم‌ها ، نظریه‌ اتوماتها و زبان‌ها ، کامپایلر ، نظریه‌ محاسبات ‌، اصول‌ طراحی‌ نرم‌افزار ، منطق‌ ، ذخیره‌ و بازیابی‌ اطلاعات ‌، پایگاه‌ داده‌ها ، اصول‌ سیستم‌های‌ عامل‌ ، شبیه‌سازی‌ کامپیوتری‌ ، زبان‌های‌ برنامه‌سازی ‌، اصول‌ مدیریت ‌، مبانی‌ اقتصاد

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ محاسبات‌ علمی ‌:
برنامه‌ریزی‌ خطی‌، برنامه‌ریزی‌ غیرخطی‌، نرم‌افزار ریاضی‌، آنالیز عددی‌، طراحی‌ هندسی‌ کامپیوتری

دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ نظریه‌ الگوریتم‌ها :
برنامه‌ریزی‌ پویا ، نظریه‌ گراف ‌، بهینه‌سازی‌ ترکیبی‌ و آنالیز شبکه‌ها ، نظریه‌ کدگذاری ‌، سیستم‌های‌ صفی‌ و مدل‌های‌ کارآیی

‌دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ سخت‌افزار :
مدارهای‌ منطقی ‌، معماری‌ کامپیوتر ، ریزپردازنده

‌دروس‌ تخصصی‌ گرایش‌ سیستم‌های‌ اطلاعاتی ‌:
تحلیل‌ و طراحی‌ سیستم‌های‌ اطلاعاتی‌ ، متدولوژی‌ ساخت‌ سیستم‌های‌ اطلاعاتی ‌، مدیریت‌ پروژه‌های‌ نرم‌افزاری ‌، سیستم‌های‌ اطلاعاتی‌


این رشته در سال ۱۳۵۸ و در مقطع كارشناسی به عنوان یك رشته مادر، وارد دانشگاه تهران شد. اما در سال۱۳۶۵ با راه اندازی دو شاخه مهندسی كامپیوتر، این رشته از لیست رشته های انتخابی دانش آموزان در كنكور حذف شد. با این حال نقش و اهمیت این رشته به حدی است كه برنامه ریزان ما را مجبور كرد تا دوباره در سال،۱۳۷۷ این رشته را در مقطع كارشناسی راه اندازی نمایند. 

در تمام دنیا، رشته علوم كامپیوتر به عنوان «مادر» علم كامپیوتر، یكی از اركان غیرقابل انكار علوم و صنایع شان محسوب می شود. چرا كه كارشناس این رشته، با داشتن پایه تئوری قوی، می تواند با ابداع روشهای جدید، با نوشتن برنامه های جامع و مفید، كمك مؤثری برای مهندسان كامپیوتر باشد. 

این رشته كه در واقع یك رشته میان رشته ای است در مقطع كارشناسی ارشد جزء رشته های شناور به حساب می آید كه داوطلبان می توانند علاوه بر رشته خود در آزمون این رشته نیز شركت نمایند. البته دانشجویان رشته های كامپیوتر و ریاضی مشتری های اصلی این رشته به شمار می آیند ولی این رشته توانسته است با توجه به ویژگی های خاص خود داوطلبانی را از رشته های دیگر نظیر برق نیز جذب نماید.



:: برچسب‌ها: تفاوت رشته فناوری اطلاعات و علوم كامپیوتر , علوم کامپیوتر , فناوری اطلاعات , برنامه نویسی , کامپیوتر , علوم رایانه ,
:: بازدید از این مطلب : 1758
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
ن : حسن کریمی و رامین بیات
ت : چهار شنبه 22 آذر 1391
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی